Mal sahibi Özel İdare'nin haberi yok

Mal sahibi Özel İdare'nin haberi yok Mal sahibi Özel İdare'nin haberi yok
A- A+

Taksim International Abant Palace Otelinin yıkılmasına karar veren Vakıfbank Yönetiminin bu kararı Bolu’da yankı bulurken, konu Bolu açısından da farklı bir yön aldı. Çünkü yıkımına karar verilen Otelin, 2036 yılında Bolu İl Özel İdaresi’ne devir edilmesi gerekiyor. Yani bina 12 yıl sonra Bolu’nun olacak.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O, iştiraklerinden Taksim Otelcilik A.Ş.  tarafından işletilen Abant Palace Oteli; 11 Şubat 1987 tarihinde Bolu İl Özel İdaresi'nden yap-işlet-devret modeline göre 49 yıllığına kiralanan arazi üzerine kuruldu. Süre ise 2036 yılında bitecek. 1989 yılında hizmete giren 5 yıldızlı otelde 163 oda bulunuyor. Aynı şirket Abant Köşkü’nü de 49 yıllığına kiraladı ve onun da süresi 2036 yılında doluyor.

Personel yıkılacak diye işten çıkarılıyor

Bugün yaptığımız haberde Otel yönetiminin personele otelin yıkılacağını bildirerek, 90 çalışanın İŞKUR İl Müdürlüğüne de işten çıkarma bildirimlerini yaptığını duyurmuştuk. Hatta işten çıkarılan personele de tazminatlarının bu ayın sonunda verileceğinin de söylendiği Gazetemize gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Bu işin içinden bakalım neler çıkacak?

2036 yılında anlaşma gereği bu otelin sahibi olacak Bolu il Özel İdaresi’nin ise bu yıkımdan bilgisi olmadığını öğrendik. Böyle bir yıkım kararı alan Vakıfbank Yönetiminin, 12 yıl sonra binanın sahibi olacak Bolu İl Özel İdaresi’ni bilgilendirmemesi kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Ayrıca Şirket tarafından Bolu İl Özel İdaresine ait olan arsada yeni otel yapılacağı bilgisine de ulaşılırken, 12 yıl sonra bitecek sözleşme için de Bolu İl Özel İdaresine yeni sözleşme için de müracaatın olmadığı yine edindiğimiz bilgiler arasında bulunuyor.

Bu yıl yıkılsa bile Abant’ın mevsim şartları göz önünde bulundurulduğunda 2.5-3 yıldan önce bitmesi mümkün görünmeyen yeni Otel için Vakıfbank’ın, kira sözleşmesinin dolmasına 8-9 yıl kalan bir yerde otele neden bu yatırımı yapacağı da merak konusu oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler